Ücretsiz SSL

ileroot

Ücretsiz SSL

SSL sertifikası alırken amacımız, internet sitemizi ziyaret eden kullanıcıların yani müşterilerimizin bilgilerini koruma altına almak ve sitemize olan güveni arttırmaktır. İnternet sitemizi ziyaret eden kullanıcı, https:// veya kilit işaretini gördüğünde, yeşil barı gördüğünde veya internet sitemizin her hangi bir yerindeki ssl sağlayıcısına ait mührü gördüklerinde bilgilerinin güvende olduğunu anlamaktadırlar. Günümüzde son derece yaygın olan ssl sertifikaları internet siteleri için olmazsa olmaz gibi görülmekte. Tabii ki bilgi amaçlı siteler veya ziyaretçisi ile bilgi alış verişi yapmayacak olan sitleler için gerekli olmasa da internet sitesinin güven vermesi için yine de ücretsiz ssl arayışları olmaktadır.

Bilindiği gibi bir şey bedavaysa iyi değildir veya reklam amaçlı bir süreliğine bedavadır. Bedava ssl sertifikası içinde aynı durum söz konusudur. Elde edeceğiniz ücretsiz ssl sertifikası ya kısa süreliğine deneme amaçlı kullanımınız için olacaktır veya tam verimli olmayan bir ssl sertifikası olacaktır.

Bedava ssl elde etmek için ilk yöntem kendinizin üretebileceği bir ssl sertifikasıdır. Bir web sunucunuz ve gerekli yazılımlarınız var ise free ssl sertifikası yani ücretsiz sertifika elde edebilirsiniz. Ya da hosting veya domain firmanız sizin adınıza ücretsiz ssl sertifikası üretebilir. Fakat, bu tür sertifikaların oluşturacağı anahtarlar rahatlıkla çözülebilecek ve tahmin edilebilecek düzeyde olmaktadır. Ayıca bu sertifikaların tarayıcı sorunu olabilmektedir. Bu tür ssl sertifikaları kullanıcıları ile arasında veri alışverişi yapmayacak olan siteler için kullanılabilecek olsa da ticaret siteleri ve yüksek düzeyde koruma gerektiren internet siteleri için uygun değildir.

Bazen, ssl sertifika sağlayıcıları ürünlerini tanıtmak ve internet sitesi sahiplerinin ürünlerini incelemesine olanak vermek amacıyla belirli bir süreliğine ücretsiz ssl sertifikası hizmeti sunmaktadırlar. Bu sertifikalar, ücretli alınan sertifikalar ile aynı özelliklere sahip olup, ücretsiz kullanım süresi dolduğunda söz konusu sertifikayı ücreti karşılığında uzatmanız veya iptal etmeniz gerekmektedir.

Ücretsiz veya ücretli SSL sertifikaları hakkında daha detaylı bilgiyi birlikte çalışmış olduğunuz hosting, domain veya ssl ağlayıcı firmanızdan alabilir, ssl sertifikası alma, kurulum ve kullanımı hakkında yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.

Yazar hakkında

root administrator