Comodo SSL

ileroot

Comodo SSL

İnternet sitelerinin güvenirliliği bir internet kullanıcısı için son derece önemlidir. Her ne kadar internet sitesi veya kurum ismi tanınmış veya güvenilir olsa da kullanıcının bilgilerinin 3. kişiler tarafından ele geçirilme ihtimali, internet kullanıcılarını tedirgin yaklaşmaya sevk etmektedir. Bu noktada devreye giren ve son derece güvenli olan ssl sertifikaları internet siteleri için kendiliğinden zorunlu hale gelmiştir. İnternet kullanıcısı ile internet sitesi arasındaki veri trafiğini şifreleyerek güvence altına alan ssl sertifikaları arasında yer alan /comodo-ssl, dünyanın önde gelen sertifika sağlayıcıları arasında yer almaktadır.

Mevcut altyapısı ile 2048 bit şifreleme yapabilecek durumda olan comodo, önümüzdeki 20 yıl süresince koruma sağlayabilecek kapasitededir. Comodo ssl sertifikaları, 1288/256 bit şifreleme ile kullanıcıların bilgilerini güvende tutarak comodo güven logosu ile de sitenize ayrı bir güven oluşmasına yardımcı olur. Comodo ssl sertifikaları tüm bankalar ve popüler tüm tarayıcılar ile uyumludur.

Comodo firmasına ait farklı özelliklerde sertifika ürünleri bulunmaktadır. İnternet sitenizin veya şirketinizin durumuna ve ihtiyacına göre ürünlerden istediğinizi seçerek güvenle kullanabilirsiniz.

Orta ölçekli ticaret siteleri, e-posta ve diğer güvenli iletişim siteleri için, alan adı ile üretilebilen ve bir tek alan adı için temel şifreleme yapabilen Comodo İnstant ve Comodo Essential tercih edilebilir. Bir alan adının alt alan adları ile yani subdomainleri ile korunması isteniyorsa Comodo İnstant Wildcard veya Comodo Essential Wildcard tercih edilebilir.

Bunun yanı sıra tek bir alan adı için kurumsal doğrulama ile birlikte alınabilen Comodo İnstand SSL Premium ve alan adının alt alana adları ile birlikte korumasını sağlayan Comodo Premium Wildcard SSL sertifikaları da bulunmaktadır. Ayrıca tek bir alan adı için koruma sağlayan Comodo EV SSL yeşil bar özelliğine sahiptir.

Alan adı doğrulaması ile birlikte alınabilen Comodo Positive SSL, Comodo Possitive SSl Wildcard, Comodo Essential SSL, Comodo Essential SSL Wildcard, Comodo SSL Wildcard sertifikaları, whois sorgulaması sonucunda alan adı bilgileri ile başvuru bilgilerinin aynı olması şartı ile anında alınabilmektedir. Kurumsal doğrulama ile alınabilen Comodo İnstant SSl Premium, Comodo Premium Wildcard SSL, Comodo Platinum SSL  ve Comodo EV SSL sertifikaları için başvurunuzu takiben whois doğrulama, şirket iletişim bilgilerinin doğrulanması ve belge ibrazı yapıldıktan sonra alım süreci tamamlanmaktadır.

Yazar hakkında

root administrator