En Ucuz SSL

ileroot

En Ucuz SSL

SSL sertifikaları, internet kullanıcılarının tarayıcıları ile internet sitesi sunucusu arasındaki veri transferlerini şifreleyen ve bu sayede bu bilgilerin başkalarının eline geçmesini önleyen, başkalarının eline geçse dahi okunmasını engelleyen sistemlerdir. Kullanıcıları ile veri alış verişi yapacak internet sitelerinin bu sertifikaları kullanması kaçınılmazdır. Çünkü bu sertifikalar internet kullanıcısının internet sitesine olan güvenini ortaya çıkarmaktadır. Güvence altında olmayan bir internet sitesi internet kullanıcıları tarafından tercih edilmeyecektir. SSl sertifikaları standart olmayıp farklı tür ve özelliklere sahiptir ve piyasada bir çok firma tarafından üretilmektedir. Bu çeşit ve özellikler en ucuz ssl sertifikası arayışını da beraberinde getirmektedir.

SSL sertifikalarının fiyatları marka, sertifika türü, kimlik doğrulama site mührü gibi özellikler nedeniyle değişkenlik göstermektedir. Hangi firma veya marka olursa olsun alacağınız ssl sertifikası şifreleme işlemini aynı özellikte yapmaktadır. Yani yapmış oldukları işlem aydır. Fakat internet kullanıcılarının tarayıcılarında gösterime şekli, marka etkisi, mühür gibi nedenler firmaları farklı fiyat politikalarına itmektedir.

Bilindiği gibi ssl sertifikaları, SAN, Wildcard ve EV olmak üzere 3 farklı kategoride yer almaktadır. SAN sertifikaları bir tek domain için koruma sağlayıp, hiçbir belge gerektirmeden, online olarak anında üretilebilen ve başlangıç seviyesindeki ticaret siteleri ve e-posta ve benzeri web tabanlı çalışmalar için kullanılmaktadır. Wildcard sertifikaları ise birden fazla domaini alt domainleri ile birlikte koruyan ve daha büyük ölçekteki internet siteleri için üretilmektedir. EV sertifikaları ise bir domaini koruyan ancak alım sürecinde kurum doğrulaması yapılan ve belgeli olarak alınabilen sertifikalardır ve güven düzeyi oldukça yüksektir.

Ucuz ssl almak istiyorsanız öncelikle internet sitenizin yukarıda belirtilen hangi kategoriye girdiğini tespit etmeniz ve o kategoride üretilen sertifikalar arasında en uygun olanı araştırmanız gerekmektedir. EV ssl sertifikası gerektiren bir site için ucuz diye SAN ssl sertifikası almak ileride telefisi zor durumda kalmanızı gerektirebilir. Bu nedenle sertifika türü seçiminizi yaptıktan sonra firmaların sunduğu avantajları değerlendirmelisiniz.

Sertifika türleri arasında en ucuz olarak SAN yani belgesi olarak 1-2 dakika içerisinde üretilebilen ve bir tek domain için kullanılabilen sertifikalardır. Eğer bu türdeki bir sertifika sitenizin ihtiyacını karşılıyorsa piyasadaki en ucuz olanı tercih edebilirsiniz. Çünkü temelde hepsi aynı şifreleme yöntemini kullanmaktadır ve size sunacağı hizmet aynıdır.

SSL sertifikası alırken yapacağınız en ucuz ssl hangisi araştırmasında dikkat eidlmesi gereken diğer noktalar ise, site mührünün verilip verilmediğidir. İnternet sitesinde yer alacak ssl sağlayıcısına ait mühür kullanıcıların güvenini kazanmanıza yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra sertifika sağlayıcılarının sunduğu avantajları tek tek incelemek gerekmektedir. Sigorta bedeli, canlı destek gibi özellikler tercih yapmanızda etkili olabilir.

Ancak, unutmamak gerekir ki  en önemli konu internet sitesi kullanıcılarının kişisel verilerinin güvence altında olmasıdır. Bu nedenle en ucuz ssl hangisidir diye incelemeden önce, sitenizin türü, ziyaretçi sayısı, yapılan işlemlerin fazlalığı gibi konuları değerlendirerek sitenize en uygun sertifika türü belirlenmeli ve sonrasında bu türdeki en ucuz ssl sertifikası tercih edilmelidir.

Yazar hakkında

root administrator