Geotrust SSL

ileroot

Geotrust SSL

Geotrust, Symantec şirketinin sahip olduğu, 2001 yılında kurulan ve kişisel internet  siteleri ve e-ticaret siteleri için sertifika üreten, kalite ve uygun fiyata önem veren bir kuruluştur. Ülkemizde de en çok tercih edilen ssl sertifikası sağlayıcılarından biri olan geotrust ssl her türdeki ve ölçekteki internet sitesi için sertifika üretmektedir. Bilindiği gibi Symantec şirketi Norton antivirüs programları ile bilgisayarların ve diğer cihazların bir çoğunu virüslerden korumaktadır. Bu tanınmış ve güvenilir firmanın internet sitenizde koruması ayrı bir güven aşılamaktadır.

Geotrust ssl sertifikalarını ister bir alan adı isterseniz de daha fazla alan adı için alabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınızı belirlemeli ve geotrust sertifikalarından ihtiyacınıza uygun olanı seçmelisiniz.

Geotrust sertifikaları genel olarak ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan ilki  GeoTrust Quick SSL Premium sertifikalarıdır. Bu sertifikalar orta dereceli şirketler, internet tabanlı iletişim platformları için kullanılabilmektedir. Bu ölçekteki sertifikalar da birden fazla alan adını korumak için alabileceğiniz SAN türü yani GeoTrust QuickSSL Premium SAN sertifikası, tek bir alan adını korumak için wildcard ve  kurumsal doğrulama için EV sertifika türleri bulunmaktadır.

Üst düzey güvenlik için büyük şirketler, tüzel kişiler, finans ve kamu kuruluşlarının kullanımı için de GeoTrust TrueBusinessID sertifikaları kullanılabilmektedir. Yine bu tür altında bir alan adını korumak için wildcard, birden fazla alan adını korumak için SAN ve bir alan adını kurum doğrulama ile korumak için EV sertifikaları mevcuttur.

Geotrust ssl sertifikaları tüm bankalar ile ve tarayıcıların %99.9’u ile uyumludur ve desteklenmektedir. Yine EV ssl sertifikaları tercih edildiğinde adres barında yeşil adres çubuğu ve https güvenlik göstergesi yer almaktadır. Ayrıca sitenize yerleştirebileceğiniz ve “Secured by GeoTrust” yazılı site mührü mevcuttur. Tüm bu konular kullanıcıların internet sitenize olan güvenini arttırırken, müşteri bilgilerinin de güvende olmasını sağlayacaktır.

Sertifika türüne göre belgeli veya belgesiz olarak alabileceğiniz geotrust ssl sertifikaları, yüksek güvence bedeli vermektedir. Düşük maliyeti ve dinamik site mührü ile farklılık yaratan sertifikaları internet üzerinden başvurarak alabilirsiniz.

Yazar hakkında

root administrator