Rapid SSL

ileroot

Rapid SSL

İnternet yapısı nedeniyle bir çok suistimale açık, karşınızdakinin doğru kişi olup olmadığı direkt olarak bilinemeyen, dolandırıcıların her an bir av peşinde olduğu bir yapıdır. Bu yapı bir çok avantajı bünyesinde barındırdığı için de vazgeçilmez ve hızla gelişen ve genişleyen bir yapıdır. İnternet güvenliği hem kullanıcıların hem de internet sitesi sahiplerinin yapacağı dikkatli çalışmalarla sağlanabilmektedir. Günümüzde bu konuda bir çok program ve sertifika mevcut olmakla birlikte bu tedbirlere  her geçen gün yenileri eklenmektedir. İnternet güvenliğini sağlayan firmalardan biri de rapid ssl sertifikalarıdır.

Peki rapid ssl nedir? İnternet güvenliğine katkısı nasıldır? İnternette bilgi alış verişlerinde, verilerin internet kullanıcısının tarayıcısı ile internet sunucusu arasındaki dolaşımı esnasında, bu bilgilerin şifrelenerek 3. kişilerin eline geçmesini engelleyen güvenlik sistemi ssl sertifikaları aracılığı ile yapılmaktadır. Bu sertifikalar bilgilerin şifrelenmesinin yanı sıra,bilgilerin ulaşacağı internet sitesini de doğrulamaktadır. Rapid ssl certificate yani rapid ssl sertifikaları bu alanda Verisign güvencesi altında hizmet veren en ucuz ve en hızlı üretilen sertifikalar arasındadır.

2005 yılında GeoTrust olarak kurulan firma 2007 yılından itibaren Verisign bünyesine katılmıştır. Bilindiği gibi Verisign internet ve bilgisayar güvenliği konusunda ilk akla gelen isimlerdendir. Verisign şirketi ssl sertifikası konusunda da en ucuz ve tamamen güvenilir sertifikalar üretmektedir.

Rapid ssl sertifikaları birkaç dakika içerisinde üretilebilen, tarayıcıların %99,9’unda çalışabilen, 1-3 yıl geçerliliği olan, sigorta garantisi veren ve 30 gün para iade garantisi olan ve RapidSSL mührü ile kullanıcılara güven veren sertifikalardır.

Rapid ssl sertifikaları tamamıyla güvenilirdir ve kullanıcının tarayıcısına güvenliğe ilişkin bilgiler adres çubuğunda kilit simgesi ve http protokolüne eklenen “s” harfi ile belirtilir. Kilit simgesine tıklandığında internet sitesi ve sertifika yayıncısı doğrulanabilmektedir. Ayrıca güvenlikle ilgili bilgiler sertifikayı üreten RapidSSL mührü ile de desteklenebilir.

Rapid ssl sertifikanızı internet üzerinden hemen başvurarak alabilirsiniz. Bu başvurunuz ile birlikte ayrıca Certification Authority yani sertifika otoritesi tarafından verilen ve  kurumunuzun veya internet sitenizin doğruluğunu onaylayan ca sertifikası da alabilirsiniz.

Yazar hakkında

root administrator